liillis

Alla inlägg under november 2009

Av Carin Ekstrand - 9 november 2009 13:40

Vi har köpt in nya plattänger till salongen, dom är roligare med lite färg oich krumelurer på. Skitsnyggt! (: Sen är jag mycket sugen på att göra hårförlängning på någon. Nån som vill? =) Så här innan jul och allt.


Sen undrar jag om det finns någon som skulle vara intresserad av att sitta modell en kväll för mig/mina kollegor? Vi har tänkt att eventuellt införa modellkvällar där vi får exprimentera och busa lite med era hår. Testa nya saker. Färger, klippningar, styling. Sen avslutas det med att man fotar, både före och efter. Så du behöver vara lite modigare och våga lita på oss. Självklart kostar det nada. Nån?



Av Carin Ekstrand - 9 november 2009 12:23

Jo, det problemet hade vi imorse här på salongen. Så jag öste in till Wella och sen tillbaka. Springa springa springa. Vi jobbar mycket med wellapermanent, vilket fungerar helt okej. Fast jag rekommenderar aldrig permanent, pga hur förstört håret blir. Det går kanske inte av, men det blir alltid (oftast) risigare än vad det var innan. Det är en hård behandling. Men vissa kunder står på sig och får vad de vill. Vi är snälla här vi ;)


Helgen har vart finnemang! Var ledig i lördags, sov till kl 12. Tobbe, Camilla, Tuva och Molly (från Gotland) var hos oss i lördags hos Tobbe och hälsade på. Vi åt thaimat och drack gott! Så mysigt.


Sen i lördags när vi vaknat och fixat till oss åkte vi till Södertälje, hem till mig, och pysslade med det sista i nya lägenheten. Sen var det middag hos mamma och pappa, där syrran och hennes barn också var. Mycket trevlig kväll! Jag och Tobias lånade med oss "Män som hatar kvinnor" hem och såg den. Den var helt okej. Otäck (som jag inte gillar) men bra. Har ju läst boken och vart lite besviken på vissa saker i filmen, men ja. Boken är ju oftast bättre så.


I söndags var det ju Fars Dag. Så vi åkte till Mamma och pappa igen och firade pappa. Han fick en tuta till bilen. Hans hade gått sönder. Tobias skulle montera den men fick inte riktigt till det... Något elfel antagligen, men det ska fixas i helgen. Man kan ju inte åka runt utan tuta heller!! Sen åkte vi till Tobias mormor på Essingen där hans mamma, pappa och tre syskon var. Vi åt middag och drack gott. Mycket trevligt! Sen åkte vi hem till Tobias i Täby och sussade där till idag.


Och nu är jag på jobbet. Långt inlägg. =P  

Av Carin Ekstrand - 6 november 2009 10:23

Äntligen fredag!

Jobbar 9-17 idag, alltså slutar jag en timma tidigare. Så har vi det varje fredag. Såååååå skönt!


Klippte nyss en mycket trevlig man. Jag älskar när dom berättar om dig själva, vad dom pysslar med, vilka dom är. Jag tycker det är så spännande med folk och deras historier. Alla har ju sina historier. Man tänker "inte är det väl något speciellt med mig?!" men jag lovar, börjar man gräva så finns det alltid mer än nog att skriva en bok om. Det är en av de saker jag älskar med mitt jobb, alla människor.


Sen har jag ett litet projekt på g... Vill inte avslöja för mycket, men det handlar om välgörenhet. Ska bli mycket spännande! Möte är inbokat på onsdag kl 15. Spännande!


En bra sak med drop-in/tidsbokning är tiden man får mellan kunderna, då man som nu, kan blogga. Eller läsa. Har ni några bra tips på böcker? Jag håller just nu på med Stieg Larssons Män Som Hatar Kvinnor. Mycket bra. Så nu ska jag återgå dit.


Har ni förresten kollat in Virres blogg? Gör det och hjälp henne med hennes omröstning.  (: Visst gör hon fina saker?


:)

Av Carin Ekstrand - 5 november 2009 16:56

Nu har våra nya hårinspirationsböcker kommit! Jag är inte jätteimponerad måste jag säga. Det är mest korta frisyrer, med mycket tyngd i och hårda former. Trekantigt och ojämna killnackar verkar vara mode nu om man ska se till böckerna. Men det ska man ju inte. Modet bestämmer ju inte hur du ska se ut.

Folk brukar fråga mig, "Vad är modernt nu?" Och jag brukar svara "Modet kan man inte följa med frisyrer för att på vintern ska du ha kort hår och på sommaren långt, så då är det löshår som gäller. Annars får man följa modet i färger."


Just nu ska det vara mycket kalla färger och toner. Grått, silver, gammelrosa, blått, grönt, kalla blonda nyanser. På håret, ja. Vi på salongen var på visning hos STUK för ett par veckor sedan. Där visade dom just detta. Och mycket assymetriskt. Coolt för er som vågar. ;) Kom förbi salongen vettja :D

Av Carin Ekstrand - 5 november 2009 13:23

Igår var jag i Stadshuset i Stockholm och hämtade mitt Gesällbrev som jag tog för ett år sedan. Det var en väldigt fin tillställning. Jag gick upp och ner för den omtalade trappan utan att ramla. Faktum är att stadshuset faktiskit inte var så stort som det ser ut på tv. Rätt coolt att ha vart där i alla fall. Så nu har jag mitt Gesällbrev här som jag ska se till att få inramat. Det var lite av en besvikelse att det inte var inramat redan. Men men.


Min klädsel för kvällen var en enkel svart Ralph Lauren klänning, en svart tjejfrack från Gina Tricot, svarta leggings och svarta pumps. Naglarna var målade i chockrosa och håret var utsvängt i topparna med plattång. Tjusigt, enkelt men elegant.


På tal om kläder vill jag rekommendera er att besäka Veronicas blogg, ("Virre" länken här brevid) och kolla in hennes kläder! En superduktig tjej som syr kläder och accesoarer, även i läder och skinn.

Av Carin Ekstrand - 5 november 2009 11:54

Halloj och välkommen till min nya blogg!

Hoppas ni kommer hitta lite intressant här så småningom.


Idag är jag på jobbet. Har en permanentkund inbokad kl 14.00 Visste ni att permanenten är tillbaka igen?! Inte bara gamla tanter som permas längre. Chefen permanentade en ung tjej som var assymetriskt klippt (kort hår på ena sidan och jättelångt på andra sidan) för ett par månader sedan. Hon låg före modet! Det vart supersnyggt! Hon använde sig av de största spolarna (blå/grå och svart/grå) och Wella permanenten för normalt/slingat hår. Hon lät det sitta ca 15-20 min, (inte en hel verktid, skölj innan för att slippa tantkrullet). Det vart så himla fint! Vore skoj att se en bild på, tog tyvärr ingen. Min permanentkund idag är en traditionell dam. Rulla rulla.

Tidigare månad - Senare månad

Presentation


Carin heter jag och jag brinner för hår. Jag jobbar jag som frisör på en liten och supermysig salong en mil norr om Stockholm. Jag har tänkt att med denna blogg kunna ge er lite tips gällande hår, mode, kläder, skor och allt sådant. Sen får ni följa mig p

Gästbok

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5 6
7
8
9 10 11 12
13
14
15
16
17
18
19 20
21
22
23 24
25
26
27
28
29
30
<<<
November 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards